Metallotråd (Metal'nthread)

trådar, ljud, stickning och konst (threads, sounds, knitting and art)

Metallotråd är ett ett experimentellt undersökande av hur stickning, trådar, ljud, en cello, video och datorbaserad musik kan hänga ihop. Vi som undersöker detta är Stefan Moberg, Leif Holmstrand och Stefan Klaverdal.

Metal'nthread is an experimental exploration of what happens when you put together threads, sounds, a cello, computer-based music and video. The researchers are Stefan Moberg, Leif Holmstrand and Stefan Klaverdal. Most texts in Swedish.

lowresknit6

Sagan om trollbebisen och den skakande symaskinen

Det var en gång en smula elektricitet som passerade genom ledande material, så som fuktigt tyg, linor med metallfibrer i, gitarrsträngar, ugnstermometrar som användes till att sticka med (garn: givetvis elstängsel). Det var en gång ljud som förstärktes och trycktes ut ur högtalarsystem när elektriciteten så behagade möjliggöra. Det var en gång tre musiker eller handarbetare, som ville textilelektriskt bygga sig en ny värld. Det var en gång vindor och trådhängare, linor, rep, plastfolie, gaffatejp, aluminiumfolie, virkkrokar, ett stort intresse för att dubbel- eller trippelexponera verksamhetsfält. Det var en gång en cello som manipulerades med sjalar och rundsticka. Det var en gång en halsbruten akustisk gitarr som tejpades under en symaskin. Det var en gång en laptop och en projektor. Det var en gång en trollbebis som uppstod i det ljudande och föränderligt skaksynliga. Det var underbart, det fortsatte och tog aldrig slut.

Metallotråd i Malmö

Metallotråd i Helsingborg

Metallotråd i Malmö

lowresknit2
lowresknit10